Fonden VisitAarhus

Frivillighovedstadsårets afslutning og en ny begyndelse


Dato og tid

Onsdag d. 5. december 2018 kl. 08:00 til 15:00

Tilmeldingsfrist

Lørdag d. 1. december 2018 kl. 08:00

Sted

Tivoli Friheden Hermans
Skovbrynet 1
8000 Aarhus
Denmark

Arrangør

Fonden VisitAarhus
+45 27159787
rethinkers@visitaarhus.com

5. december 2018 vil vi i fællesskab markere afslutningen på Europæisk Frivillighovedstad 2018. Hvordan har frivillige, foreninger, organisationer, erhvervsliv, kommune og region i fællesskab og på kryds og tværs udviklet velfærden og bidraget til samfundet? Hvad har vi fået øje på af knaster og barrierer for, at det er sjovt, nemt og tilgængeligt at være frivillig?

Deltag i konferencen, hvis I er er en organisation, forening, fællesskab, politikere, medarbejdere, ledere, forskere eller borgere, og er interesseret i at gøre noget aktivt i samarbejdet på tværs af civilsamfund og den offentlige sektor. Programmet byder på inspirerende oplæg og workshops samt mulighed for at netværke undervejs. Der vil ligeledes være forplejning i form af morgenmad og frokost.

PROGRAM KL. 8.00-15.00

 • Registrering og morgenmad med mening
 • Velkomst og dagens program v. Camilla Fabricius, viceborgmester og forperson for Udvalget for frivillighed og samskabelse
 • Arv: Hvad kan frivillige fællesskaber og hvad kan en Frivillighovedstad? Hvad har vi gjort, lært og hvad er værd at give videre?
 • Keynotes på engelsk ved tre oplægsholdere:
  Preben Astrup (konsulent, Danmarks Idrætsforbund, og ekstern lektor på Aarhus Universitet), Tinna C. Nielsen (Move the Elephant for Inclusiveness) og Esra Alici Pedersen (Leg på plejehjem)
 • Workshops: Arv og samarbejde
 • Frokostpause
 • Workshops: Mangfoldighed og social inklusion
 • Kaffepause med tid til netværk og mingle
 • Perspektiver for fremtiden: En ny begyndelse
  Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus, overdrager Frivillighovedstadens anbefalinger til det videre arbejde til formand for Det Nationale Frivilligråd, Mads Roke.


Klokken 15.00 inviterer rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad, sammen med Spar Nord Fonden, Tivoli Friheden, Aarhus Motion og Europæisk Frivillighovedstad 2018 til Frivilligfest i Friheden. Det er en tak til og anerkendelse af alle dem, der laver en frivillig indsats for andre. Alle frivillige er inviteret og må også tage en gæst med, der endnu ikke er frivillig. Der er et begrænset antal pladser.

 Tilmelding på www.frivilligfest.dk

Find vej til arrangementet

Kontaktinformationer til arrangør

Fonden VisitAarhus
+45 27159787
rethinkers@visitaarhus.com